logo-header

 
 
Bereikbaarheid, Reisweerstandtabel

 

Een reisweerstandtabel bevat relaties tussen herkomstlokaties en bestemmingslokaties met bijbehorende reisweerstanden. van de route met de laagste weerstand.

Deze tabellen kunnen worden gegenereerd op basis van:

- afstanden hemelsbreed en/of

- over een wegennetwerk.de weg, zie de dijkstra functie.

De herkomst/bestemmingslokaties zijn binnen de context van één of enkele gemeentes meestal individuele woningen en voorzieningen. Op nationaal niveau gaat het vaak om gebieden zoals pc4 zones of wijken, maar tabellen met afzonderlijke woningen en/of voorzieningen zijn ook voor heel Nederland mogelijk.

Tabel

HB_tabel
figuur 1, selectie uit PC4 matrix met als reisweerstand(Impedance) de berekende reistijd in minuten

De matrix wordt hier in een tabelvorm gegenereerd, met als attributen:

Als alle herkomst-bestemmingsparen worden opgenomen, is het aantal records gelijk aan het aantal herkomstlokatie vermenigvuldigd met het aantal bestemmingslokaties. Voor een pc4 tabel betekent dit dus ongeveer 4 duizend * 4 duizend = 16 miljoen records.

Voorbeeld:

Object Vision heeft een RW tabel voor pc4 gebieden gemaakt op basis van OSM en BAG data. Neemt u gerust contact met ons op indien u geïnteresseerd bent in een vergelijkbare matrix voor een andere regio indeling (bijvoorbeeld op wijk niveau), modaliteit(snelverkeer/langzaam verkeer), herkomst- of bestemminglokatieset of reisweerstand.


OBJECT VISION BV
Vrije Universiteit
De Boelelaan 1085
1081 HV Amsterdam
The Netherlands

tel: +31 (0)20 598 9083
fax:+31 (0)20 598 9904