logo-header

 
 
KansenVerkenner Amsterdam Zuidas Demo

 

Kv_logo

Introductie

Deze demo geeft inzicht in de relevante analyses die met de KansenVerkenner kunnen worden uitgevoerd ter ondersteuning van gebiedsgericht beleid. In deze demo wordt aan de hand van een voorbeeld dataset getoond hoe de Verkenner inzicht kan geven in:

  • de locaties en karakteristieken van woningen en voorzieningen;
  • de bereikbaarheid van voorzieningen, in termen van afstanden, reistijden, routes en verzorgingsgebieden;
  • de zonering op basis van de bereikbaarheid van meerdere voorzieningen;
  • de ruimtelijke spreiding van doelgroepen;
  • de confrontatie met normen/kengetallen.

De Verkenner wordt geleverd met een voorbeeld dataset van het gebied rondom de Amsterdamse Zuid As. Neemt u gerust contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een dataset voor uw eigen studiegebied.

Auteursrecht en licentievoorwaarden

De KansenVerkenner is eigendom van Object Vision en wordt beschikbaar gesteld onder CC-SA-BY-NL-30 voorwaarden. Voor de licentievoorwaarden van de in de KansenVerkenner gebruikte GeoDMS software, klik hier (UK).

Garantiebeperking

De bijgeleverde dataset toont het gebied rondom de Amsterdamse Zuidas. De aantallen personen per woning en de resultaten die daarop zijn gebaseerd zijn fictief. De dataset is voorbeeldgevend bedoeld, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Voor de disclaimer van de GeoDMS software, klik hier (UK).

Informeer ons

Voor het downloaden en installeren van de KansenVerkenner, vragen wij u vriendelijk ons te infomeren over uw (email) adres informatie.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/virtualhosts/www.objectvision.nl/public/plugins/system/blueflame/bfModel.php on line 186 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/virtualhosts/www.objectvision.nl/public/plugins/system/blueflame/bfModel.php on line 186

ERROR - Access Denied - No Such Form!

Downloads

De KansenVerkenner is als zip bestand hier beschikbaar. Het zip bestand bevat de software, de voorbeeld configuratie, de data en beschrijvingen ( +/- 8 mb). Extract alle bestanden uit de zip file naar een zelf te kiezen lege project folder. Installeer vervolgens de software uit de setup subfolder van de gekozen project folder. Zie eventueel de Installation Instructions (UK) voor hoe de GeoDMS software te installeren.

Start de geïnstalleerde GeoDMSGui software. Een dialoog verschijnt met de text: file does not exist: verschijnt. Browse naar de cfg subdirectory van de in stap 2 gekozen project directory en open het bestand aza.dms.

De volgende documentatie over deze demo is beschikbaar:

  • De KansenVerkenner Tutorial: Een introductie in het gebruik van de KansenVerkenner (pdf formaat, NL, +/- 1,5 mb)
  • De User Guide (UK) met KansenVerkenner voorbeelden is beschikbaar voor verschillende GeoDMS versies.

OBJECT VISION BV
Vrije Universiteit
De Boelelaan 1085
1081 HV Amsterdam
The Netherlands

tel: +31 (0)20 598 9083
fax:+31 (0)20 598 9904